Brassband Crescendo repeteert elke donderdagavond vanaf 19.30 uur in de Koperkelder van de Klameare. Daar heeft Crescendo zijn oefenruimte en tevens een af te sluiten gedeelte voor de opslag van de vaak lijvige instrumenten. Tijdens intochten, huldigingen, kerkdiensten en vele andere plaatselijke evenementen is de vereniging vaak van de partij, maar ook buiten Workum laat Crescendo veel van zich horen op provinciale wedstrijden, festivals en concoursen.

Crescendo wil muziek maken en luisteren stimuleren via het nieuwe muziekprogramma ‘Spelenderwijs’. Op dinsdagmiddag geven leden van Crescendo les aan kinderen, die op een ongedwongen manier en groepsgewijs hun instrument leren bespelen. Al na enkele lessen kunnen de kinderen doorstromen naar de Notenbrijbekken, het jeugdorkest van Crescendo.

Meer informatie over Crescendo en de Notenbrijbekken vindt u op www.crescendoworkum.nl. U kunt ook mailen naar info@crescendoworkum.nl.

Mienskipsorkest Nij Lûd

Elke zaterdagochtend van 10.15 – 11.45 uur oefent het Mienskiporkest in de Klameare. Dit regionale orkest bestaat uit volwassenen die pas (weer) zijn begonnen met het bespelen van een koperblaasinstrument of een drumstel. Het orkest groeit nog steeds en bestaat inmiddels uit ruim 40 leden. Het orkest is in februari 2019 ontstaan en heeft sindsdien al 3 keer opgetreden.

Aanmelden kan op verschillende manieren: via Atrium in Sneek, via de twee dirigenten Jan Hibma (06 50828310) en Guus Pieksma (06 53289792) of via Brassband Crescendo (info@crescendoworkum.nl).