In de Klameare repeteren 4 verschillende koren:

Sjongsum

Een gemengd koor, bestaande uit circa 24 leden, dat elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Klameare oefent. Het koor wil altijd wel graag nieuwe leden, met op dit moment de nadruk op tenoren en bassen. Het repertoire bestaat uit lichte muziek en licht klassiek. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Marijke Lodeweges, telefoon 06 20811747, e-mail marijkelodeweges@xs4all.nl .

Twa-Lûd

Een vrouwenkoor met een twintigtal leden, dat tweewekelijks op de maandagmiddag van 14.00 – 16.00 uur oefent. Twa-Lûd heeft geen tekort aan leden, maar iedere vrouw, die zich tot het koor aangetrokken voelt kan deelnemen. Twa-Lûd omschrijft zichzelf als een gezelligheidskoor en zingt voornamelijk algemene populaire meertalige muziek. Het koor zingt meerstemmig, zodat iedere vrouw mee kan doen. Bovendien vinden de leden van het koor gezelligheid belangrijker dan een goede zangstem. Aanmelden kan bij Jeltje Visser, telefoon 0515-542783, e-mail jeltjetjalma@gmail.com .

Tusken Wâl en Skip

Een gemengd shanty- en evergreenkoor met 30 – 35 leden. Het koor repeteert eens in de twee weken op vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur in de Klameare. Gezelligheid staat bij dit koor voorop en het gaat er allemaal niet zo serieus aan toe. Het koor bestaat dit jaar 15 jaar en gaat het in het najaar uitbundig vieren. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Andries van der Plaats, telefoon 0613954628.

Popkoor XL

Dit koor, bestaande uit circa 20 dames, staat voor gezelligheid en mooi en lekker zingen. Het koor maakt komend seizoen een doorstart, nadat Muzikaal leidster Jitske Draijer in het voorjaar te kennen heeft gegeven er na ruim 10 jaar mee te willen stoppen. In oktober is het koor gestart met een nieuwe dirigente. Ook het tijdstip van oefenen is veranderd; Het koor blijft wel op de donderdagavond in de Klameare oefenen, maar begint voortaan al om 20.00 uur en gaat door tot 22.00 uur. Het koor kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Mail naar Marieke Verhaar (mcverhaar@ziggo.nl) of kom een keertje op donderdagavond langs.