Elke eerste donderdag van de maand is het Repair Café in de Klameare. Van 13.30 tot 15.30 uur kunt u kapotte spulletjes brengen, die door vrijwilligers vakkundig worden gerepareerd. Het is de bedoeling dat u erbij blijft, zodat de reparateur overleg met u kan hebben. Soms kan iets niet worden gerepareerd of zijn de kosten van onderdelen erg hoog. De reparateur bespreekt dat dan met u. Wij vragen van u een (kleine) vrijwillige bijdrage. Van dat geld kopen wij gereedschap, onderdelen en andere materialen, zoals schroeven en moeren. Momenteel sparen we voor een nieuwe naaimachine.
De kapotte spullen die gebracht worden zijn zeer divers. We krijgen wel vaker klokken, waaronder een koekoeksklok en veel lampen en huishoudelijke apparaten, zoals broodroosters. Met stip op nummer 1 staat de Senseo. Stofzuigers krijgen we ook meer dan gemiddeld. Elektronica blijft wat achter. Van textiel krijgen we veel jassen en broeken met kapotte rits.
Het Repair Café is geen gewone reparatiedienst. De naam geeft al aan dat er ook een gezelligheidscomponent aan vast zit. We schenken thee en koffie voor een zacht prijsje en er is altijd een koekje bij. Dat maakt het wachten aangenaam.
Tijdens de reparatie kunt u hand-en-spandiensten verrichten, zoals alvast een kapotte rits uit uw meegenomen broek tornen of schroefjes losdraaien van uw kapotte apparaat. Zo neemt u de reparateur wat werk uit handen en helpt u mee bij de reparatie van uw eigen artikel.
Over meehelpen gesproken: wij hebben dringend behoefte aan versterking bij de kledingreparatie. Bent u handig met naald en draad en op de naaimachine en heeft u tijd over? Kom dan eens langs op een donderdagmiddag als het Repair Café er is.