Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schubert’s “Winterreise”yn it Frysk

18 februari 2023 @ 20:00 - 22:30

€12,50

Winterreis – in rige fan fjouwerentweintich lieten

– Schubert’s “Winterreise” yn it Frysk

De in Dronrijp geboren en in Harlingen getogen bas-bariton Ernst Vermeulen zal op zaterdag 11 februari om 20:00 in Kultuerhús Klameare samen met pianist Ad Broeksteeg de Friestalige versie van Franz Schubert’s “Winterreise” ten gehore brengen.
Dit is een van oorsprong Duitstalige liederencyclus van 24 liederen, die Schubert in 1827 componeerde op gedichten van Wilhelm Müller. De cyclus gaat over een jongeling die door een verloren liefde een eenzame en ijzige zwerftocht moet afleggen. De liederen bezingen liefdevolle herinneringen aan dat wat voorbij is, gedwongen afscheid, verdriet, onmogelijke verlangens en het wanhopig koesteren daarvan om die herinneringen maar niet kwijt te hoeven raken.

Dit alles is door Schubert op sfeervolle, bloemrijke en theatrale wijze getoonzet. De componist zelf sprak tegen zijn vrienden over “huiveringwekkende liederen, die me bij het schrijven meer hebben aangegrepen dan alle andere.”

De Friese vertaling is gemaakt door Bernard Smilde en Atze Bosch in 2009, toen op initiatief van bariton Lútsen Bakker, en nabewerkt door Lútsen Bakker en Ernst Vermeulen in de winter van 2019-2020.

Ernst studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Utrecht, en heeft naast zijn eigen concertpraktijk veel ervaring opgebouwd bij diverse gezelschappen waaronder het Groot Omroepkoor, De Nationale Opera en de Bayreuther Festspiele. Daar leerde hij pianist Ad Broeksteeg kennen, met wie hij inmiddels al weer vele jaren samenwerkt. Ad is naast zijn werk bij de Nationale Opera ook werkzaam als dirigent van uiteenlopende producties, en is als pianist een veelgevraagd begeleider in het lied-, oratorium- en operarepertoire.

Kaarten via https://eventix.shop/3gan56nv

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€12,50

Organisator

Kultuerhús Klameare
Telefoon
06-11801385
E-mail
info@klameare-workum.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kultuerhús Klameare
Merk 1
Workum, 8711 CL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0611801385