De missie van de Klameare is om dé ontmoetingsplaats van de Workumer mienskip en omgeving te zijn. Met de bibliotheek, de georganiseerde activiteiten en de mogelijkheid om zélf een activiteit in de Klameare te organiseren verrijkt de Klameare het leven van alle bezoekers en gebruikers zowel individueel als maatschappelijk.

In Workum geven we steeds een nieuwe invulling aan het begrip ‘Buurtkamer’, wat elders misschien niet mogelijk is, geven wij een kans. Dat kan overdag, ’s avond en in het weekend. Het team, bestaande uit medewerkers én vrijwilligers, faciliteert een inspirerende plek voor jong en oud waar mogelijkheden verkend en nieuwe activiteiten uitgeprobeerd kunnen worden. Daarnaast koesteren we de reguliere gebruikers.

Het gebouw is uitnodigend, inspirerend en heeft een gastvrije uitstraling. Dit wordt gerealiseerd door de inrichting en het toegankelijke team. De ruimtes zijn, uiteraard, multifunctioneel. We kennen geen winstoogmerk en hebben een gezonde bedrijfsvoering.

De Klameare biedt de mogelijkheid om zowel cultureel, creatief, maatschappelijk als hobbymatig andere Workumers te ontmoeten. Iedere Workumer komt minimaal een keer per jaar voor een activiteit, in welke vorm dan ook, in de Klameare.

De Klameare, buurtkamer voor en door Workum!