Tweede Leven-beurs in Klameare

Op zaterdag 9 november organiseert de bibliotheek Workum samen met Kultuerhús  Klameare van 10.00 – 13.00 uur de Tweede Leven-beurs.

Bibliotheken door het hele land staan in november 2019 in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei.

De Tweede Leven-beurs is een ruilbeurs, waar puzzels geruild kunnen worden (en gemaakt), stripboeken, tijdschriften, speelgoed. Het is ook mogelijk om alleen maar spullen te brengen of juist aan te schaffen zonder iets te ruilen. Alles wat je zelf niet meer kunt gebruiken, maar voor iemand anders wel interessant kan zijn mag je inbrengen. Zo is het groepje van Workumse postzegelverzamelaars ook aanwezig met albums vol verzamelingen en dubbele postzegels om te ruilen. Ook is het Repair Café van Workum in actie. Een apparaat wat niet meer werkt? Laat het nakijken in het Repair Café, weggooien kan altijd nog. Rits van de broek kapot? Laat het even repareren. Bovendien kunnen mensen een wandeling buiten maken met Collectief Súdwestkust naar het weidegebied vlakbij de bieb (max. half uur; de “buitenbieb”.

Tevens loopt de boekverkoop in de bibliotheek nog. Over duurzaamheid gesproken….