Groot shantyfestival op de 22e november in Klameare

Het koor dat het derde lustrum met andere gezelschappen zal vieren in de Klameare. Dit jaar bestaat het Shanty- en Evergreenkoor Tusken Wâl en Skip 15 jaar. Op vrijdag 22 november wordt dit jubileum gevierd in Kultuerhús Klameare in Workum. Publiek, alle leden, oud-leden, oprichters, oud-muzikanten die de afgelopen 15 jaar hun bijdrage hebben geleverd aan het koor worden uitgenodigd om dit jubileum bij te wonen.

Om 19.30 uur start het programma met een muzikaal begin van een paar Mystery gasten en om 20.00 uur is de opening en een optreden van ons eigen koor, Tusken Wâl en Skip, met een aantal prachtige liederen. Het koor staat onder leiding staat van Helene Vijver, een gediplomeerde dirigente en pianiste, en op accordeon is te horen Luite Griek, bekend als begeleider van onder andere Rolling Home uit Sneek en Auke Wybesz uit Hindeloopen. Wat ook het vermelden waard is, is dat er momenteel 37 leden zijn die shantys, evergreens maar ook Friese liederen op de planken brengen.

Als tweede koor treedt Skomjend Wiid uit Bolsward op en dit koor dat inmiddels meer dan 25 jaar bestaat komt met een geweldig programma van shantys, zogenaamde zeemansliederen. Meer dan 35 zangers, zangeressen, muzikanten staan borg voor prachtige muziek die heel veel mensen weet te boeien en ook dit koor staat onder leiding van Helene Vijver.

Sinds vorig jaar heeft het Shantykoor De Ruumkramers uit Stavoren een aantal keren samengewerkt met Tusken Wâl en Skip en ook zij zijn gast op dit jubileumfeest. De Ruumkramers die ook al meer dan 25 jaar bestaan treden op in speciale schipperskleding die heel erg goed past bij de shantys die ze naar voren brengen. Dit koor dat onder leiding staat van Hiltje Feenstra en op accordeon wordt begeleid door niemand minder dan Jentje Klijnstra, telt meer dan 25 leden en brengt een prachtig programma naar voren met zeemansliederen en voortreffelijke solozang.

Ter afsluiting komen alle drie koren op het toneel met een aantal geweldige meezingers. De Mystery gasten zullen ruimschoots aan bod komen, vooraf en tussendoor met prachtige muziek en show waarover nog lang gesproken zal worden. Kortom: een geweldig programma op deze vrijdagavond de 22e november. Alle aanwezigen zullen er geen spijt van krijgen en de geschikte entree prijs €  5 zal geen probleem zijn.